Bůčková pomazánka II

  • pololibový bůček
  • cibule
  • česnek
  • sůl, pepř
  • voda

U bůčku nařízneme kůži (na cca 2 cm pruhy), prosolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a přidáme na půlky nebo čtvrtky překrojené cibule, pár stroužků česneku. Pečeme nejdřív přikryté, pak odklopené na cca 150–170 °C. Občas přeléváme vypečenou šťávou, v prípadě potřeby přidáme vodu. Čas pečení záleží na velikosti bůčku, ale až bude upečený, určitě to poznáte.

Upečený bůček je nejlepší nechat do druhého dne v lednici. Pak maso vyjmeme, pokrájíme na větší kusy, zbavíme tvrdé kůže a semeleme mlýnkem na maso (lze ho i posekat v robotu, ale konzistence z mlýnku je lepší). Dále přimeleme syrovou cibuli (množství dle chuti). Vše smícháme, dle chuti dosolíme a opepříme. Zdá-li se Vám pomazánka příliš suchá, vmíchejte do ní kousek výpeku.

Uzavřená ve sklenici vydrží pomazánka v lednici několik dní.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 10 hodnocení

rubrika: Předkrmy, svačiny, mejdany

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)