Buřty na pivu

  • 25 buřtů
  • 1 kg cibule
  • 3–5 paprik
  • česnek
  • anglická slanina
  • 1,5 l piva světlého
  • 1,5 l piva tmavého
  • 2 velké ostré kečupy
  • 2 velké obyčejné kečupy
  • pepř
  • cukr
  • sůl
  • chilli – raději čerstvé papričky
  • masox

Do většího hrnce nakrájíme a vysmahneme slaninu, zpěníme většinu (tak čtyři pětiny) nahrubo pokrájené cibule, přidáme půlku pokrájeného česneku, lehce prosmažíme, aby se to pěkně rozvonělo a chutě se rozjely. Zalijeme částí piva a kečupu, přibrousíme posekaným chilli a masoxem (vytvoříme řídkou šlichtu) a dodáme pokrájené papriky.

Necháme probublávat na mírném plameni, buřty napůlíme, příčně nařežeme a na pánvi či pekáčku (podle množství) opečeme ze všech stran a postupně, jak se dopékají, dáváme do připravené směsi v hrnci. Pak přidáme zbytek česneku a cibule, lehce promícháme, podle potřeby doléváme pivo a kečup. Necháme tak hodinu až dvě probublávat, dochutíme dle vlastní chuti (sůl, pepř, cukr, chilli). Bacha, nespálit si ovar při ochutnávání!

A jako všechno je to lepší druhý den ... teda když zbyde.

P.S. Největší chybou lidí, kteří používají cibulové základy je, že nedostatečně vysmaží cibuli a pak se diví, že je jídlo sladké jak cecík... Takže poctivě do skorohněda. Ale nespálit, pak by to bylo hořké.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Zatím nehodnoceno

rubrika: Hlavní jídla, Masitá, Předkrmy, svačiny, mejdany

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)