Fazolová polévka

  • středně velké fazole (červené, strakaté)
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • máslo
  • sladká červená paprika
  • cibule
  • hladká mouka
  • ocet

V hrnci připravíme jíšku (máslo, cibule, červená paprika, hladká mouka), zalijeme vroucí vodou a přidáme namočené fazole a kořenovou zeleninu (vcelku, příp. pouze překrojenou). Jakmile fazole změknou, vyjmeme kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, ooctujeme. S vyvařenou zeleninou naložíme dle libosti (vyhodíme, ponecháme v polévce a sníme, pokrájíme a vrátíme do polévky...).

U nás se k této polévce vaří nudle a dávají se až do talíře, ne do hrnce.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Zatím nehodnoceno

rubrika: Polévky

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)