Jediná správná česnečka podle Scalexe

Uvaříme v osolené a okmínované vodě několik pokrájených brambor, na dno polévkové misky dáme trochu sádla, trochu červené papriky, trochu majoránky, trochu drceného kmínu, špetku soli, čerstvě prolisovaný nebo utřený česnek, pár kostek uzeného masa, pár kostek tvrdého sýra, a vše zalijeme tou bramborovou vodou (bez brambor, i když kdo chce, může si je do česnečky dát taky).

Chuť je při použití bramborové vody úplně famózní. Hotovou polévku v misce zasypu osmaženým chlebem.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Zatím nehodnoceno

rubrika: Polévky

Komentáře (1) 

  1. Tu trochu drceného kmínu a špetku soli dáváme na dno talíře jen v případě, že jsme brambory vařili v “plané” vodě (bez kmínu a málo solené). Ještě bych dodal, že vodu naléváme do talíře velmi horkou, aby se sýr hezky rozpustil. Vhodný je zejména sýr, který sice působením tepla změkne, ale nerozteče se.
     

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)