Jediná správná česnečka podle Scalexe
Uvaříme v osolené a okmínované vodě několik pokrájených brambor, na dno polévkové misky dáme trochu sádla, trochu červené papriky, trochu majoránky, trochu drceného kmínu, špetku soli, čerstvě prolisovaný nebo utřený česnek, pár kostek uzeného masa, pár kostek tvrdého sýra, a vše zalijeme tou bramborovou vodou (bez brambor, i když kdo chce, může si je do česnečky dát taky).
Chuť je při použití bramborové vody úplně famózní. Hotovou polévku v misce zasypu osmaženým chlebem.
Dodal(a): Scalex
rubrika: Polévky
Komentáře (1)
Rubriky
- Hlavní jídla (11)
- Moučníky (19)
- Nepečené (2)
- Pečené (12)
- Vánoce, Velikonoce (5)
- Nápoje (1)
- Nezařazeno (1)
- Polévky (4)
- Předkrmy, svačiny, mejdany (5)
- Přílohy (1)
- Saláty (1)
- Těstoviny (1)
- Zavařování (1)
Tu trochu drceného kmínu a špetku soli dáváme na dno talíře jen v případě, že jsme brambory vařili v “plané” vodě (bez kmínu a málo solené). Ještě bych dodal, že vodu naléváme do talíře velmi horkou, aby se sýr hezky rozpustil. Vhodný je zejména sýr, který sice působením tepla změkne, ale nerozteče se.