Králík braillon

  • králík
  • dijonská hořčice
  • olej, máslo
  • pepř, sůl
  • suché bílé víno
  • smetana

Rozporcovaného králíka osolit, opepřit a omatlat dijonskou hořčicí. Na sporáku v pekáči rozehřát olej s máslem a zatáhnout na něm jednotlivé porce králíka. Pak podlít (pořádně, např. 3 dcl) vínem, přidat 2–3 lžičky hořčice a hodinu dusit v troubě (180 °C). Vyndat jednotlivé porce do vrchní části pekáče (je vyhřátý), překrýt alobalem. Výpek přecedit do hrnce, příp. dochutit, přidat trochu hladké mouky a smetanu. Provařit.

Zbytky králíka, které se nehodí k pečení, vyvařit a vývar pak použít k "namnožení" omáčky. Ideální příloha jsou šťouchané brambory.

(Zdroj: Apetit)

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5 hodnocení

rubrika: Hlavní jídla, Masitá

Komentáře (1) 

  1. Bylo to skvělé jídlo, všude o něm vyprávím báchorky.
    Dr.
     

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)