Květáková polévka
- 1 ks květáku
- 1 ks cibule
- paprika sladká
- máslo
- hladká mouka
- sůl, pepř
- 3 vejce
Do osolené vody dáme vařit květák pokrájený na malé kousky. Když se vaří, přidáme jíšku. Po změknutí květáku dosolíme a dopepříme dle potřeby, vkvrdláme vejce.
Jíška: Klasický postup – na másle zesklovatit cibulku, zasypat hladkou moukou, zapražit, přidat papriku a ještě chvilku promíchat.
Nedokážu říct, kolik jíšky, ale polévka nemá být hustá, jen "zakalená".
Dodal(a): Anka
rubrika: Polévky
tagy: květák
Rubriky
- Hlavní jídla (11)
- Moučníky (19)
- Nepečené (2)
- Pečené (12)
- Vánoce, Velikonoce (5)
- Nápoje (1)
- Nezařazeno (1)
- Polévky (4)
- Předkrmy, svačiny, mejdany (5)
- Přílohy (1)
- Saláty (1)
- Těstoviny (1)
- Zavařování (1)
Komentáře