Nepečený kefírový dort

  • 200 g piškot
  • 100 ml mléka + 5 lžic (viz postup)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 450–500 ml kefíru nebo kefírového mléka
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 1 pytlík želatiny v prášku
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • štáva z půlky limety
  • cca ½ kg jahod (nebo malin,ostružin,borůvek...)

Rozdrcené piškoty (stačí ručně) v míse promícháme s povoleným máslem a 5 lžícemi mléka, namáčkneme na dno formy (vše se vešlo do formy o průměru 25cm) a dáme chladit do lednice.

V hrnci rozmícháme želatinu s mlékem a zahřejeme. Kefír promícháme s tvarohem a prošleháme, aby se vše spojilo, pak přidáme štávu z limety, vanilkový cukr a zchladlé mléko s rozpuštěnou želatinou. Vše promícháme a přidáme jahody. Směs nalejte na vychlazený piškotový korpus (můžete ozdobit mátovými lístky) a dejte přes noc do lednice.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Zatím nehodnoceno

rubrika: Moučníky, Nepečené

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)