Nepečený kefírový dort
- 200 g piškot
- 100 ml mléka + 5 lžic (viz postup)
- 100 g rozpuštěného másla
- 450–500 ml kefíru nebo kefírového mléka
- 100 g polotučného tvarohu
- 1 pytlík želatiny v prášku
- 1 pytlík vanilkového cukru
- štáva z půlky limety
- cca ½ kg jahod (nebo malin,ostružin,borůvek...)
Rozdrcené piškoty (stačí ručně) v míse promícháme s povoleným máslem a 5 lžícemi mléka, namáčkneme na dno formy (vše se vešlo do formy o průměru 25cm) a dáme chladit do lednice.
V hrnci rozmícháme želatinu s mlékem a zahřejeme. Kefír promícháme s tvarohem a prošleháme, aby se vše spojilo, pak přidáme štávu z limety, vanilkový cukr a zchladlé mléko s rozpuštěnou želatinou. Vše promícháme a přidáme jahody. Směs nalejte na vychlazený piškotový korpus (můžete ozdobit mátovými lístky) a dejte přes noc do lednice.
Dodal(a): ziggy
Rubriky
- Hlavní jídla (11)
- Moučníky (19)
- Nepečené (2)
- Pečené (12)
- Vánoce, Velikonoce (5)
- Nápoje (1)
- Nezařazeno (1)
- Polévky (4)
- Předkrmy, svačiny, mejdany (5)
- Přílohy (1)
- Saláty (1)
- Těstoviny (1)
- Zavařování (1)
Komentáře