Pařížské tyčinky se žloutkovou polevou

Těsto:

  • 28 dkg mletých ořechů
  • 30 dkg práškového cukru
  • 2 bílky

Poleva:

  • 2 žloutky
  • 10 dkg práškového cukru

Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme váleček o průměru 2-3 cm. Váleček podsypeme trochou mouky, aby se nepřilepil, a vyválíme z něj plát vysoký cca 0,5 cm a široký 6–7 cm. Podřízneme ho příborovým (tupým) nožem, aby nebyl přilepený k ploše stolu. Polevu vymícháme do pěny a tupým nožem ji nanášíme na plát až po okraj. Pláty nakrájíme na tyčinky, které příborovým nožem opatrně klademe na plech s papírem. Pečeme (spíše sušíme) v troubě asi na 150 °C. Pozor, aby se nespálily.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 15 hodnocení

rubrika: Moučníky, Vánoce, Velikonoce

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)