Pórková polévka

  • 1 lžíce másla
  • hladká mouka
  • muškátový květ
  • pórek
  • sůl
  • pepř
  • krupice
  • vajíčko

Z másla a hladké mouky v hrnci připravíme jíšku. Přidáme špetku muškátového květu a rozředíme vroucí vodou (na 1 pórek dávám cca 1,5 l vody), ideální je samozřejmě nahradit vodu vývarem, já používám lžíci hovězího fondu Oscar*. Přidáme na půlkolečka pokrájený pórek, osolíme, opepříme.

Necháme provařit, vkvrdláme 2 vejce a zavaříme menší hrst krupice.

* Narozdíl od všech možných masoxů, bujónů, maggi a podravek nezanechává v jídle pachuť.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 1 hodnocení

rubrika: Polévky

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)