Pórková polévka
- 1 lžíce másla
- hladká mouka
- muškátový květ
- pórek
- sůl
- pepř
- krupice
- vajíčko
Z másla a hladké mouky v hrnci připravíme jíšku. Přidáme špetku muškátového květu a rozředíme vroucí vodou (na 1 pórek dávám cca 1,5 l vody), ideální je samozřejmě nahradit vodu vývarem, já používám lžíci hovězího fondu Oscar*. Přidáme na půlkolečka pokrájený pórek, osolíme, opepříme.
Necháme provařit, vkvrdláme 2 vejce a zavaříme menší hrst krupice.
* Narozdíl od všech možných masoxů, bujónů, maggi a podravek nezanechává v jídle pachuť.
Dodal(a): Anka
rubrika: Polévky
tagy: pórek
Rubriky
- Hlavní jídla (11)
- Moučníky (19)
- Nepečené (2)
- Pečené (12)
- Vánoce, Velikonoce (5)
- Nápoje (1)
- Nezařazeno (1)
- Polévky (4)
- Předkrmy, svačiny, mejdany (5)
- Přílohy (1)
- Saláty (1)
- Těstoviny (1)
- Zavařování (1)
Komentáře