Skořicovo-mandlové hvězdičky

  • 500 g mandlí
  • 3 bílky
  • 400 g práškového cukru
  • 1½ polévkové lžíce mleté skořice
  • 2 polévkové lžíce rumu nebo citrónové šťávy

Neoloupané mandle nameleme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přimícháme prosátý práškový cukr. ⅓ této hmoty odložíme, zbytek smícháme s mandlemi, skořící a rumem. Těsto vyválíme na pocukrované desce na výšku cca 1 cm. Vykrajujeme z něj hvězdičky, které klademe na plech s papírem. Natřeme je odloženou cukrovou polevou. Přes noc necháme schnout (nebo aspoň několik hodin). Potom rychle upečeme v předehřáté troubě, aby povrch zůstal bílý. Pečeme cca 4–5 minut při teplotě 200–225 °C.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 2 hodnocení

rubrika: Moučníky, Vánoce, Velikonoce

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)