Špenátové maso na topinkách

  • 500 g mletého libového hovězího masa
  • 1 balíček mraženého špenátu (anebo blanšírovaný čerstvý špenát)
  • šalotka
  • česnek
  • pepř, sůl
  • strouhaný muškátový oříšek
  • vajíčko
  • toastový chléb
  • trochu oleje
  • máslo

Šalotku nakrájíme na drobno, dáme na trochu oleje dusit do sklovata, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti (ráda používám například směs koření divočina), když je maso podušené a drobí se, přidáme špenát, osolíme, přidáme česnek a čerstvě strouhaný muškátový ořech a nakonec vmícháme jedno vajíčko pro lepší spojení.

Rozpustíme máslo s trochou soli a rozmačkáme do něj pár stroužků česneku. Mašlovačkou potřeme tímto česnekovým máslem chleby, které ukládáme na plech a dáme opéct do trouby.

Na horké topinky dáme lžící špenátovo-masovou směs, dozdobíme měsíčkem z jablíčka anebo mandarinky, případně jiného ovoce. Podáváme teplé.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 1 hodnocení

rubrika: Předkrmy, svačiny, mejdany

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)