Štramberské uši

Přibližně 100 ks o průměru 15 cm:

  • 200 g medu
  • 500 g cukru
  • 6 vajec

smíchat  a přidat

  • 10 g hřebíčku
  • 10 g badyánu
  • 10 g anýzu
  • 10 g skořice
  • 1 kg mouky
  • 1 lžička jedlé sody

Těsto vyválíme na velmi tenkou (skoro průhlednou) placku a vykrajujeme kolečka (já jsem použila misku na polévku a pekla jsem 4 kolečka na plech). Pečeme v troubě při 180 °C, než se začnou dělat puchýře (kolem 5 minut, spíš méně), pak už jen stáčíme do kornoutků (já si udělala formy z papíru a alobalu). Je potřeba stáčet hned po vytažení z trouby, nebo vám ztvrdnou.

Uchováváme dobře zabalené v igelitu – snadno přijímají vzdušnou vlhkost a pak nejsou tak dobré a nevydrží.

Dodal(a):

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Zatím nehodnoceno

rubrika: Moučníky, Pečené

Komentáře  

Tagy

Recepty dodali:

Aiwai (3), Anka (10), BigDejvid (1), Maggie (1), mrcos (3), Nenufer (1), nula (4), phanny (4), Scalex (7), stanny (1), Tigo (3), Vanda (1), Vinyl (1), ziggy (2)