Vietnamské kuličky
- 500 g mletého vepřového
- 1 vejce
- 2 lžíce vařené rýže
- hrst koriandru (lístky)
- 2 ks jarní cibulky
- 1 ks chili papričky
- rybí omáčka
Cibulku, koriandr a chili papričku pokrájíme. Smícháme všechny suroviny a tvoříme menší kuličky (cca 3 cm). Pro neznalé: rybí omáčkou solíme, takže jí dáme tolik, aby to bylo tak akorát.
Kuličky pošírujeme, tzn. vodu přivedeme k mírnému varu, trochu ji osolíme (např. lžíce rybí omáčky), dáme do ní kuličky a zhruba 8 minut je necháme na hranici varu. Budou bílé, to je správně. Před podáváním je můžeme ještě opéct na suché pánvi, ale není to nutné.
Podávání: Např. s rýžovými nudlemi a klasickou namáčecí omáčkou*. Ideálně ještě s hrstí bylin typu koriandr, thajská bazalka, perila, máta... Kuličky i nudle namáčíme do omáčky.
* Omáčka: Asi neexistuje jeden univerzální recept. Kousek chili papričky a stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky cukru a celé to naředíme horkou vodou dle chuti, ideálně tak 3 lžíce. Omáčka se podává vlažná.
Dodal(a): Anka
rubrika: Hlavní jídla, Masitá
tagy: koriandr, mleté, rýžové nudle, Vietnam
Rubriky
- Hlavní jídla (11)
- Moučníky (19)
- Nepečené (2)
- Pečené (12)
- Vánoce, Velikonoce (5)
- Nápoje (1)
- Nezařazeno (1)
- Polévky (4)
- Předkrmy, svačiny, mejdany (5)
- Přílohy (1)
- Saláty (1)
- Těstoviny (1)
- Zavařování (1)
Komentáře